Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, Aleyna Tilki’yi ilk keşfedenlerden biri olduğunu söyledi. Genç şarkıcının Allah vergisi bir yeteneği olduğunu söyleyen Aytuğ bugünkü ‘Aleyna’nın kafasında binbir tilki’ başlıklı köşe yazısında, ”Gelin görün ki çok yalpalıyor, hem de fazlasıyla… Bunda kendini ehil bir menajerlik müessesine teslim etmemesi, ‘kafasına göre takılması’ da etkili.” ifadelerini kullandı.
İşte Yüksel Aytuğ’un köşe yazısının ilgili kısmı;
Aleyna Tilki’yi ilk keşfedenlerdenim. Katıldığı yarışmanın hemen ardından bu sütunlarda ‘Bir yıldız doğuyor’ yazısı döşenmiştim. Gerçekten de Allah vergisi bir yeteneği, etrafını sarmalayan gizemli bir yıldız ışığı var. Gelin görün ki çok yalpalıyor, hem de fazlasıyla… Bunda kendini ehil bir menajerlik müessesine teslim etmemesi, ‘kafasına göre takılması’ da etkili. Gün geliyor yağmur altında sutyensiz şarkı söylediği videoyu paylaşıyor, gün geliyor ödül töreninde kimsenin anlayamadığı tuhaf konuşmalar yapıyor… İçinden geldiği gibi davranmak, ‘samimiyet’ ve ‘doğallık’ olarak tanımlanabilir. Ama hedefi dünyaya açılmak olan bir yıldız adayı rüzgara yelken tutar, esintinin önünde kuru yaprak gibi sağa sola savrulmaz.
Aleyna, kimsenin anlamadığı konuşmaları ve paylaşımları ile ‘filozof’ gibi görünmeye, kişiliğine derinlik katmaya çalışıyor.
Ama belli ki henüz temeli sağlam tutamamış, kafası çok karışık. Örneğin, sözü ve bestesi kendisine ait son şarkısının sözlerini, ne anlatmaya çalıştığını hiç anlamadım. Eli azıcık kalem tutan, birkaç şiir kitabı bulunan biri olarak cahilliğime versin… Ondan son derece umutlu bir ağabeyi olarak naçizane tavsiyeme kulak tıkamayacağını düşünüyorum. Canım kardeşim, önce bir kafanı temizle, beyninde dolaşan kuyruğu birbirine dolanmış tilkilerden bir arın. Gerisini zaten özel yeteneğin sana getirecek.
Aleyna’nın son şarkısına bir de siz göz atın, bakalım anlayabilecek misiniz: ‘Bu son değil, olmayacak da / Bu ben değilim, olmayacağım da / Ben benden giderim, kalmayacağım burada / Ben buradan giderim, ben kaçar sonunda / Bu cesaret bana nereden geliyor / Ta içime oturuyor, söyle / Bence senden bana geliyor / Gitmeni hiç istemiyor, gitme / Nereden bana geliyor / Şu içime oturuyor söyle / Bence, senden bana geliyor’