Müzikonair Sanatçılar, Pandemiden Etkilenen Sahne Emekçileri İçin Sahne Alacak | Müzikonair
EtkinliklerKonser

Sanatçılar, Pandemiden Etkilenen Sahne Emekçileri İçin Sahne Alacak

Türkiye’de koronavirüsten en çok darbe alan sektörlerin başında gelen müzik sektörü için pek çok sanatçı meslek birliklerine ve Kültür Bakanlığına çağrıda bulunmuş ancak bu çağrılar yanıtsız kalmıştı.

İlgili Haber: Acı Tablo! Pandemi Sürecinde İntihar Eden Müzisyenlerin Sayısı Yüze Yaklaştı…

Pandemi döneminde 100’e yakın sayıda müzisyenin hayatına son vermesi de müzik dünyasını sarsmıştı. Tüm bu yaşananların ardından Haluk Levent ise kurucusu olduğu AHBAP Platformu’nu göreve davet etmiş ve konuyu çözmek için toplantı yapacaklarını duyurmuştu.

Kısa süre sonra AHBAP Platformu, müzik ve sahne çalışanlarına destek gecesi düzenleyeceklerini açıkladı. Ebru Cündübeyoğlu ve Hakan Yılmaz’ın sunumuyla gerçekleşecek olan Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeki gecede 14 sanatçı sahne alacak. Dileyenlerin sadece bilet alarak, konsere gitmeden de destek verebileceği “Sahneye Ses Ver” gecesi, 27 Ekim’de saat 21.00’da başlayacak.

Sahne ve müzik emekçileri ise bilet satışlarından elde edilecek gelirden faydalanabilmek için asgari yasal belgelerini yükleyerek 12 Ekim’den itibaren ahbap.org üzerinden başvuru yapabilecek.

Bilet alarak sahne çalışanlarına destek olmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Haber: Koronavirüs Müzik Dünyasına Da Bulaştı

AÇILIŞI ANADOLU EFES YAPTI!

Öte yandan kampanyaya ilk destek olan ise kültür-sanat faaliyetlerine her seferinde önem veren Anadolu Efes oldu. Anadolu Efes, pandemiden etkilenen müzik emekçileri için 5 bin bilet satın aldığını duyurdu.

sahneye ses ver ahbap platformu instagram

sahneye ses ver ahbap platformu instagram anadolu efes

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu