Röportajımıza ilk olarak seni tanıyarak başlayalım. Kendini okurlarımıza tanıtır mısın?
Merhaba değerli Müzikonair okurları. Ben 1998 yılında Ankara’nın Polatlı ilçesinde doğdum. 15 senedir Eskişehir’de yaşıyordum fakat son 1 senedir İstanbul’da yaşamımı sürdürüyorum. Müzikle küçüklüğümden beri içiçeyim. İlk müzik hayatıma sokak düğünlerine giderek başladım ve daha sonra sürekli kendimi geliştirmek için adımlar attım.
“Leyla” şarkınla birlikte herkes senin ismini duydu. Ama sen ondan önce de Youtube’da videolar yayımlıyordun. İlk olarak ne zaman başladın?
Beni birçok insan ‘Leyla’ eserim ile tanısa da benim ilk profesyonel çalışmam 2019 yılındaki ‘Dilem Çuke” adlı eserim oldu.
“BU KADAR İLGİ GÖRECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORDUM”
‘Leyla’ çıktığı ilk andan itibaren TikTok’ta viral oldu. Şarkının bu kadar ilgi göreceğini tahmin ediyor muydun?
Ben şarkıyı içimden geldiği için yaptım. Kimse dinlemese bile ben bunu kendim dinlemek için kayıt alacağım diyerek yaptım. 1 senedir ertelediğim bir projeyi yapma kararı almıştım. İçime dokunan bir eserdi fakat bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum.
Kendi tarzını nasıl yorumluyorsun? Pop diyebilir miyiz?
Ben Kürt müziğinde bazı şeylere katkı sağladığımı ve benle yaşıt, benden küçük olan kardeşlerime bu tarz ile örnek olduğumu düşünüyorum. Benim tabirimce “Kürtçe Pop” ile onlara öncülük ettiğimi ve Kürt müziğine katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Bu tarzı çok seviyorum.
Recep Süslü ile birlikte yaptığın mashup da büyük beğeni kazanmış ve Youtube’da 10 milyonu devirmiş durumda. İlerleyen süreçlerde bu ikiliden yeni videolar görebilir miyiz?
Her ne kadar beni bir çok kişi ‘Leyla’ ile tanımış olsa da; ben ilk Kurdish Mashup dediğimiz ve içinde “Hurik Hurik Delize” eserinin popüler olduğu eser ile tanındığımı düşünüyorum. Tekrar bir düet gelir mi derseniz maalesef artık gelemez.
“MÜZİĞİN EVRENSEL OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM”
Kürt olduğun için mi Kürtçe şarkı çıkarıyorsun? Yoksa herkes Türkçe söylüyor ben de Kürtçe mi söyleyeyim demek istedin? İlerleyen süreçlerde de hep Kürtçe müzikle mi devam edeceksin?
Kürt olduğum için ve Kürtçe müziği sevdiğim için söylüyorum fakat başka bir amacım da var. Kürtçe müziği tanıtmak ve çok daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyorum. İnsanlarımızın bazısında olan Kürtçe müzik dinlememe önyargısını kaldırarak, müziğin evrensel olduğunu belirtmek istiyorum. Türkçe de eser yapacağım. Dediğim gibi müzik evrenseldir ve ben sesime yakışan her türlü şarkıyı okuyacağım.
‘Delalê’ şarkın son olarak çıktı ama ‘Leyla’ gibi bir etki yarattığını söyleyemeyiz. Yeni çalışmaların hakkında bilgi verebilir misin?
Son olarak ‘Delalê’ şarkım çıktı. Evet, büyük bir etki yaratmadı fakat ben ilerleyen zamanlarda değerleneceğini düşünüyorum. Ben sesim var olduğu sürece şarkı söylemeye devam edeceğim ve buradan Müzikonair aracılığıyla müjde vermek istiyorum. ‘Leyla’ şarkımı aratmayacak iki tane bomba gibi şarkımı yaza özel hazırlıyorum sadece beklemede kalın.
“PANDEMİDEN EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖR MÜZİK SEKTÖRÜ”
Pandemi döneminde tüm sektörler gibi müzik sektörü de çok kötü durumda. Geçtiğimiz günlerde müzisyenler enstrümanlarını gömerek bu durumu protesto ettiler. Pandemiden sonraki süreçte sektörün durumunu nasıl görüyorsunuz?
Ben pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörün, müzik sektörü olduğunu düşünüyorum. Bu süreçten sonra her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Sahnelerimize, konserlerimize tekrar devam edeceğiz ve hep birlikte çok eğleneceğiz.
Bu keyifli röportaj için çok teşekkür ederiz diyelim ve artık son sözlerini alalım. Müzikonair aracılığıyla neler söylemek istersiniz?
Öncelikle size röportajınız için çok teşekkür ediyorum. Bana destek olan tüm sevenlerime iyi ki varsınız demek istiyorum. Siz destek oldukça her daim iyi yerlerde olacağıma ve en güzel eserlerimi sizlerle buluşturacağıma söz veriyorum. Müziğe gönül vermiş tüm herkese; “Asla pes etme”, “Bir gün her şey güzel olacak” ve en son olarak çok çaba gösterip iman edip “Kunfeyekun” demek istiyorum. Sağlıcakla kalın.