Mekanların kapatılmasından en çok etkilenen kesim hiç kuşkusuz müzisyenler oldu. Özellikle canlı müziğin çok aktif olduğu Eskişehir’deki müzisyenler durumlarını Eskişehir CHP Milletvekiline anlattı.
44 Yaşından Sonra Fabrikada Çalışmak Nedir Onu Öğrendim
7 yıldır bir mekanda çalışan org sanatçısı Salim Oylaş, mekanların kapatılmasıyla işsiz kaldı. Salim Oylaş, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: “İşsiz kalan arkadaşlarım annelerinin, babalarının yanına gittiğini söylüyor. Benim gidecek yerim yok. Evliyim, 2 tane çocuğum var. Elektrik, doğalgaz kesiliyor ödeyemediğim için. 44 yaşından sonra fabrikada çalışmak nedir onu öğrendim.” Cümlelerine devam eden Salim Oylaş, bir sanatçının fabrikada çalışmasının ne demek olduğunu belirten şu cümleleri kurdu: “Fabrikada zımpara yapıyorum. Ellerim çok acıdığı için şu an org çalabilecek pozisyonda değilim. Belki canlı müzik başlasa org tuşuna basamayacağım.”
Çoğu Arkadaşımız Enstrümanını Sattı
Eskişehirli müzisyenlerden Emre Söylemez ise hayatını fabrikada çalışarak sürdürmeye çalışan bir diğer isim. Emre Söylemez kendisi ve arkadaşları için “Çoğu arkadaşımız enstrümanını sattı. Üzüldüğümüz nokta elimizdeki altın bileziğimizi kullanamamak. Bir yıldır çok zorluk çekiyoruz. Bazı arkadaşlarımız artık dayanacak gücü kalmadığı için hayatına son verdi. Artık müzisyenlerin sesinin duyulmasını istiyoruz” dedi.
Pandemi Döneminde İlk Unutulan İnsanlar Müzisyenler Oldu
Bir diğer çarpıcı yorum ise müzisyen Nusret Avcı’dan geldi: “Müzisyenleri düğünde, doğum gününde herkes önemser. Ama pandemi döneminde müzisyenler, sanatçılar önemsiz hale geldi. İlk unutulan insanlar müzisyenler oldu ve unutulmak gururumuza dokundu. En büyük acı da bu. Kültür Bakanlığı’nın sanatçılar için ayrılmış ödeneği var. Bu bütçe pandemide zor şartlarda olan meslektaşlarımıza aktarılmalı. Bu bütçeden bir ödenek çıkarılması gerekiyor. Yoksa sanat da elimizden gidecek.” dedi.