Müzikonair Hakan Uç: Müzisyenler Hala 90’ların Ucuz PR Zihniyetinden Kurtulamamış | Müzikonair
MüzikMüzik Haber

Hakan Uç: Müzisyenler Hala 90’ların Ucuz PR Zihniyetinden Kurtulamamış

Sabah Gazetesi'nden Hakan Uç, köşe yazısında müzik sektörünün geldiği noktayı ve PR stratejilerini eleştirdi. 

Sabah Gazetesi’nden Hakan Uç, köşe yazısında müzik sektörünün geldiği noktayı ve PR stratejilerini eleştirdi.

Reyhan Karaca LGBT Bayrağını Temsil Eden Kitleyi Onurlandırarak Popülarite Kasıyor

Geçtiğimiz günlerde Gülşen ve Reyhan Karaca, sahnede LGBT bayrağı açarak desteklerini göstermeleri ile tartışma konusu yaratmışlardı. Hakan Uç, yazısında bu durumdan bahsederek şu ifadelere yer verdi: “Bu haftaki yazımın konusu sanata dahil edilmeye çalışılan itici bir hareket. Geçtiğimiz günlerde Reyhan Karaca’nın konserinde LGBT bayrağı açmasından söz ediyorum. LGBT yazınca hemen bu duruma tepki verdiğim düşünülmesin, her kesimin hak ve hürriyetine saygım sonsuz. Benim eleştirim şu; Karaca’nın bu bayrağı temsil eden kitleyi sahnesinde onurlandırarak popülarite kasmaya çalışması.”

Sanatçı, Bir Kesimin Temsilcisi Değildir 

90’ların popüler yaptığı müzisyenlerin yenilenen sektöre ayak uyduramadığını belirten Uç, “Birçoğu 90’lar kafasından çıkıp yenilenen müzik sektörünün matematiğine kendini uyduramamakla beraber, hâlâ o dönemin PR zihniyetinden de kurtulamamış. Şimdi birileri çıkıp “Sahne, sanatçının alanı, istediğini yapar” diyebilir. Bir yere kadar doğru! Sahne, 7’den 77’ye hayranlarınıza şarkılarınızı söyleyeceğiniz, sanatınızı icra edeceğiniz bir yerdir. Sahne, eski kafa PR hareketleriyle gündeme gelmeye çalıştığınız bir alan olmamalı. Ayrıca sanatçı, bir kesimin, bir rengin, ırkın, zümrenin, cinsiyetin temsilcisi de değildir” cümlelerini kurdu.

Yeni Nesil Yenilenmiş Müzik Tarzınızla İlgilenir 

Hakan Uç, müzisyenlerin ne yapmaması gerektiği hakkında da tavsiyelerde bulundu. Şarkıcıları dinlemeye gelen kimsenin hangi düşünceyi savundukları ile ilgilenmediğinin, müziği ile ilgilendiğinin altını çizdi. Uç, yazısının devamında şu sözlere yer verdi: “Yeni nesil böyle ucuz, propaganda kokan, aşırı ‘yaratıcı’ hareketlerle değil, güncel sound’larınızla, görsel şovunuzla, yenilenmiş müzik tarzınızla, üretiminizle ilgilenir. Yıl 2022 olmuş, bu vizyonu hâlâ yakalayamamış zihinler var. Reyhan Karaca’nın da yaratıcılık konusunda bayrak açmaktan çok daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. Gece gündüz çalışıp, nasıl daha iyi müzik yaparım diye kafa yorsa, mesleki anlamda çok daha başarılı olacağına ve ses getireceğine eminim”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu