Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Armağan Çağlayan’ın Youtube programına konuk oldu. Armağan Çağlayan’ın programında siyaset yaşamından söz eden Kalın, müzisyenliğinden ve sanata yönelik uğraşlarından da bahsetti.
Halk müziğine olan ilgisinden söz eden İbrahim Kalın, ”Devlet adamı ve siyasetçi kalıbı yüzünden bağdaştıramıyorlar. Aslında olması gereken insanların kendini yetiştirmesi. Tarihte de devlet adamları hep çok yönlü olmuştur.” sözlerine yer verdi.
İbrahim Kalın müziğe olan ilgisini şöyle ifade etti;
”Benim müzikle ilgim ortaokulda başladı. Bir ara gitarla başladım sonra bağlamayla devam ettim. Halk müziği benim ilgi alanım oldu ama diğer batı klasiklerini de çok severim. Bach ve Vivaldi zevkle dinlediğim büyük müzisyenlerdendir. Modern cazı da severim. Zaman içinde doğu müziği ve batı müziği tartışmalarının çarpık modernleşme tarihimizin ürettiği sahte ikilemlerden biri olduğunu gördüm.
Kendi müziğimizi inceledikçe, halk müziğimizin derinliklerine indikçe bu tür mukayeselerin elma ile armutu karşılaştırmak gibi olduğunu gördüm. Çok sesli olmak illa da zengin olduğu anlamına gelmek. Biz de öyle sesler vardır ki batı müziğinde bilmezler. Bizim bemol2’yi bilmezler. Farklı bir yapıdır. İran müziğine ve Hint müziğine gittiğinizde de başka şeyler duyarsınız. Bunu fark etmek erken yaşlarda büyük kazanç oldu. Kendi müziğimizin derinliklerimizi keşfetmek için bir yolculuğa çıktım.
Ben Poll Production sanatçısı değilim ama yaptığımız birkaç çalışma var. Arada bir çalıp söylüyoruz. Bazıları şaşırıyor türkü söylediğimi duyduklarında. Biraz devlet adamı ve siyasetçi kalıbı yüzünden bağdaştıramıyorlar. Aslında olması gereken insanların kendini yetiştirmesi. Tarihte de devlet adamları hep çok yönlü olmuştur.”