Müzikonair Şenay Lambaoğlu: Merak Duymasaydım Müziğe Devam Etmezdim | Müzikonair
MüzikRöportajlarSanatçı Röportajı

Şenay Lambaoğlu: Merak Duymasaydım Müziğe Devam Etmezdim

Şenay Lambaoğlu, MüzikOnair'dan Aper Ergez'e konuştu.

1.  Merhaba Şenay Hanım MüzikOnair’a hoş geldiniz sizleri daha yakından tanıyabilmemiz için biraz kendinizden bahseder misiniz?

Almanya Kiel doğumluyum. Müziğe ilgim çocuk yaşlarda başladı, daha doğrusu müzik aslında hep vardı. Ve ben hep şarkı söylerdim. Bu öğrendiğim bir şey değil. Hep bildiğim şeydi. Çocukluğumda en büyük eğlencem şarkı uydurmaktı. Küçük bir kaset çalarım vardı 6-7 yaşlarındaydım sanırım, sesimi kaydeder dinlerdim. Daha sonraları 10 yaşında babamın bana aldığı gitarla işi daha ciddiye almaya başladım. 12 yaşında Almanya’dan Türkiye’ye döndüğümde ise okul koroları ve orkestralarında müzik hayatım devam etti.

2. Müzik hayatınız ilk olarak nasıl başladı?

Sanırım merak çok önemli. Merak duymasaydım ve ısrar etmeseydim müziğe devam etmezdim. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım fakültesi şan mezunuyum. Yine aynı okulda yüksek lisansımı tamamladım. Ve 2012 yılına geldiğimizde ilk solo albümüm “İçimde Aşk Var” ile profesyonel müzik kariyerim başlamış oldu. Arada bir sürü denemeler, düşmeler, kalkmalar türlü hikayeler var tabi. Albümünde, projesinde yer aldığım gruplar da oldu. Plak şirketlerini Türkçe Sözlü Caz albümü konusunda ikna etmek hiç kolay olmadı. Üniversite yıllarında hayat sigortası yaptırmıştım. Onu bozup biriktirdiğim parayla gerçekleşebildi ilk hayalim. İlkler hep zordur sizin de bildiğiniz gibi.

3. Caz müzikle tanışmanız nasıl oldu?

Caz müziğiyle radyo sayesinde tanıştım. Ve yine kaset çalara kaydettiğim şarkıları ezberlemeye çalışırdım. Bu sayede fark etmeden kendime bir caz repertuarı hazırlamışım. Liseler arası müzik yarışmaları derken kendimi caz kulüplerinde Türkiye’nin en önemli müzik insanlarıyla sahnede buldum.

4. Ülkemizde caz müziğine olan ilgi sizce nasıl?

Ülkemizde ve dünyada caz müziğine olan ilginin giderek arttığını düşünüyorum bunu bazı pop artistlerin caz projeleriyle prestijli festivallerde yer almalarından da anlayabiliriz.

5. “Hayat Defteri” albümünüzün yeni klibini “Eyvah” adlı şarkınıza çektiniz. Kadın cinayetlerine de vurgu yapan klibiniz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dijital mecralarda dinleyicilerle buluştu. Öncelikle bu şarkınızda kimlerle çalıştınız ve gelen geri dönüşlerden memnun musunuz?

“Eyvah” şarkımın söz ve müziği bana, düzenlemesi sevgili Hakan Kurşun imzası taşıyor. Şarkıda Eylem Pelit bas gitar, Volkan Öktem de davul çaldı. Benim ilk yönetmenlik deneyimim bu kliple başlamış oldu. Erbay Aras da görüntü yönetmenliğini yaptı.

Klip yayınlanmaya başladığı andan itibaren başta kadınlar ve konuya duyarlı mecralar tarafından ilgiyle karşılandı.

6. Konser takviminiz belli mi dinleyicileriniz sizi nerelerde dinleyebilir?

En yakın konser tarihimiz 23 Nisan’da Bülent Ecevit Kültür Merkezinde 30 Nisan’da da Yeldeğirmeni Kültür Merkezi’ndeyiz.

7. Yeni şarkılar var mı yakın gelecekte, Yeni bir albüm yapmayı mı düşünüyorsunuz yoksa single’larla mı devam edeceksiniz?

Yeni şarkılar yolda. Fakat nasıl bir yol izleyeceğime henüz karar veremedim. Tek tek şarkıların hakkını vererek yayınlamak daha çok aklıma yatıyor sanki.

8. Bu arada son albümünüz olan ‘Hayat Defteri’ pandemi döneminde oluşan bir albüm oldu. Bu Albümünüzde kimlerle çalıştınız? Dinleyicilerinize neler anlattınız?

Hayat Defteri sözler ve müziği bana ait 5. solo albümüm. Pandemi ile birlikte yaşadığım tüm duygusal sürecin bir yansıması diyebiliriz. Hepimizin eve kapandığı ve hayata dair beklentilerimizi sorguladığımız zamanlarda büyüyen yalnızlığım ve eksikliğimin içinde beni en çok neyin mutlu ettiğini düşündüm. O karanlık günlerde elime gitarı alıp şarkı söylemeye başladığımda içimde büyüttüğüm umut bana yol gösterdi. Şarkılarımı yazarken biriktirdiğim öfke, kaygı, özlem ve isyanı anlatırken bile hiç azalmayan o yaşama sevinci sayesinde ortaya çıkan bir çalışmaydı. ‘’Hayat Defteri “albümünü tekli çalışmalardan ayıran en önemli özellik ise bir hikayeden oluşan bütünün parçaları olmaları. Bu ve bunun gibi birçok başka nedenden dolayı ayrışıyor benim için bu çalışma. Başta müzik eleştirmenlerinden tam not alması da benim için büyük mutluluk. Albümün düzenlemelerini yapan sevgili Hakan Kurşun’la salgın sürecinin başında “Müzik iyileştirir” şarkımla başlayan müzikal işbirliğimiz bir albüm yapma fikrine kadar getirmişti beni. Dinleyenlerimden de bu yönde ciddi bir beklenti oluşmuştu. 8 şarkıdan oluşan “Hayat Defteri”nde Eylem Pelit ( bas gitar)ve Volkan Öktem (davul) gibi çok değerli müzisyenler yer aldı. “Hayat Defter”, “Yordun beni dünya” ve son olarak geçtiğimiz haftalarda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel “Eyvah” şarkıma klip çektik. Pandemi şartları nedeniyle dinleyicilerimle sık bir araya gelemesek de albümün duygusuna ve geri dönüşlerine baktığımızda çok samimi ve gerçek bir buluşma oldu bizler için.

9. Son olarak MüzikOnair okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Havaların ısınmasıyla sokakta hayatın eski neşesine kavuşacağını düşünüyorum. Tüm müzikseverleri konserlere, müziğin ritmine ve sesine davet etmek istiyorum. Hayat paylaştıkça, aynı duygularla buluştukça güzel. Sevdikleri grupları, müzikleri takip etsinler, konserlere gitsinler. Müzik şifadır, yaralara iyi gelen merhemdir ayrıca.

Konserlerde olmadı dijital mecralarda tanışmak, buluşmak için MüzikOnair okurlarını bekliyorum. Sevgilerimle…

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu