Müzikonair 2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nın Detayları Belli Oldu | Müzikonair
MüzikMüzik Haber

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nın Detayları Belli Oldu

Son olarak İtalya'dan Måneskin grubunun kazandığı yarışma, bu yıl İtalya'nın Torino kentinde yapılacak. Türkiye katılacak mı?

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’na dair detaylar belli oldu. Son olarak İtalya’dan Måneskin grubunun kazandığı yarışma, bu yıl İtalya’nın Torino kentinde yapılacak. Türkiye bu yıl da yarışmaya katılmıyor.

10 Mayıs ve 12 Mayıs tarihlerinde iki kez yarı final micadelesinin sergileneceği Eurovision’un finali 14 Mayıs’ta yapılacak. Yarışma, Torino’daki PalaOlimpico adlı stadyumda yapılacak.

2013 yılındaki puanlama sistemindeki adaletsizlikleri gerekçe göstererek çekilen Türkiye, o yıldan beri yarışmaya katılmıyor.  Bugüne dek en büyük başarısını 2003 yılında Sertab Erener’in birinciliğiyle gösteren Türkiye, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yok.

Hangi ülkeler yarışacak?

Arnavutluk, Avustralya, Ermenistan, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandşya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna, İngiltere

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu