Müzikonair 2020 Yılına Damga Vuran Ax Pişte Te Yar Çalındı mı? | Müzikonair
MüzikMüzik HaberÖzel

2020 Yılına Damga Vuran Ax Pişte Te Yar Çalındı mı?

Son olarak Ece Mumay’ın yorumladığı Ax Pişte Te Yar isimli şarkının çalındığı iddia edildi. Şarkının sahibi adına Müzik Onair’a konuşan Yunus Duman, söz ve bestesinin Aras Ardalan’a ait olduğu iddia edilen şarkının 2014 yılında yazıp bestelendiği ancak şarkının herhangi bir meslek birliğine kaydının yapılmadığı ileri sürüldü. Şarkının meslek birliği kaydının olmamasını fırsat bilen Servan Zana isimli kişinin şarkıyı izinsiz bir şekilde MESAM’e kendi adına kaydettiği belirtildi.

Aras Ardalan – Ax Pişte Te Yar klip

Aras Ardalan – Ax Pişte Te Yar

Zerrin – Ax Pişte Te Yar

Konuyla ilgili şarkının sahibi Aras Ardalan’ın avukatı Yunus Duman bir açıklama metni yayımladı;

”Ece Mumay, İvan Aslan ve Ahsen Almaz’ın seslendirdiği 2020 yılına damga vuran sosyal medyada binlerce paylaşımı yapılan şarkının söz ve beste sahibi Oğlum Aras Ardalan’dır. Oğlum 2014 yılında şarkıyı yazıp ve bestelemiştir. 2015 yılında da klibini çekmiştir.

O zamanlar meslek birliklerini bilmediğimizden şarkının kaydını yaptırmadık. Aşağıdaki linklerde bulunan klip ve lisansta söz ve beste sahibi Aras Ardalan olduğu görünmektedir. Yine oğlum 2015 yılında aynı şarkıyı (Ax Pişti Te Yar) Zerrin isimli bir sanatçının okumasına izin vermiştir. Yine linkini aşağıda göreceğiniz klipte söz ve beste sahibi Aras Ardalan olarak lisanslanmış ve belirtilmektedir.

Dark’n Dark Music bana başvurarak şarkının okunması için iznimizi almıştır. Şarkı 2020’de patlayınca Oğlum Aras Ardalan’nın hükümlü olmasından ve şarkının meslek birliği kaydının olmamasını fırsat bilen Servan Zana çok yakın tarihte sebepsiz, hukuksuz ve izinsiz şekilde şarkıyı MESAM’a kendi adına kaydetmiştir.

Şarkının söz ve bestesine sahip çıkarak çok kişiyi de maddi manevi mağdur etmiştir. Servan Zana hiçbir şekilde maddi ve manevi hakkı olmamasına rağmen şarkıyı okumasına izin verdiğimiz sanatçı ve şirketlerden para talep etmiştir. Meslek birliği MESAM’a başvurduğumuzda ise maalesef bir çözüm sağlanmamıştır. Servan Zana hakkımızı teslim etmediğinden dolayı hukuksal olarak gerekli işlemlere başlayacağımızı bildirmek isterim.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu