Sabah Gazetesi köşe yazarı Hakan Uç, bugün yayınladığı yazısında akustik tarzın bu kadar yaygınlaşmasının en büyük sebeplerinden birinin ucuz maliyet olduğuna değinerek müzik sayesinde servetine servet katanların bunu yapmasını ihanet olarak vurguladı.
Bir şarkının iyi bir şarkıcıya maliyeti canlılar, mix mastering, yurt dışı vs. derken aşağı yukarı 50 bin lirayı bulmasına değinerek akustik müziğin ise iki veya üç farklı çalgı ile kaydedildiğini düşününce maliyetinin bin lirayı geçmediğini belirtti.
“Bu arada yanlış anlaşılmasın; ben akustik müzik karşıtı değilim, olmam da. Kulağım her tür müziğe aşina ve severim de ayrıca. Ama mamafih bu havuza hemen hemen bütün sanatçıların atlaması, şimdilerde suyun berraklığını yok ediyor. Akustik bu değildir. Güzel, farklı lezzette bir tarzdır. Ama üşengeçliğiniz ve masraf etmeme arzusuna dönüşmeye başladığında, durun demek isterim kendimce. Çünkü akustiğin nereye gittiği belli değil, aman siz de o rotada yolunuzu kaybetmeyin.” ifadelerini sözlerine ekleyen Uç, akustik tarzın bu kadar yaygınlaşarak kabak tadı vermesini belirterek üşengeçlik sonucu yönelenlere sert eleştirilerde bulundu.
Kaynak: Hakan Uç – Sabah